Intro

WELKOM OP DE ONLINE RASSENSHOW 2021

Wij heten u van harte welkom op onze rassenshow die dit jaar naast de fysieke rassenshow ook weer op digitale wijze aan u wordt aangeboden. Een persoonlijk bezoek heeft uiteraard altijd de voorkeur, maar niet iedereen zal in de gelegenheid zijn geweest om ons dit jaar te bezoeken.

Zoals u van ons gewend bent hebben we de resultaten van het rassenonderzoek uiteengezet in een vroege, midden-late, BIO en DEMO serie, daarnaast is er dit jaar ook een export serie. De weergegeven resultaten per serie zijn indien beschikbaar, gemiddelden van de verschillende proeflocaties over de beproevingsjaren 2017 t/m 2021. Daarnaast zijn alle zaailingen en rassen gefotografeerd.

De ontwikkeling van nieuwe zaailingen doen we in samenwerking met kwekers, kweekbedrijven maar ook met instituten (zoals Bioimpuls) en zelfs gezamenlijk met bedrijven die tegelijkertijd ook klant of leverancier van Schaap Holland zijn. Naast ras ontwikkeling zijn we als Schaap Holland ook actief in diverse andere schakels van de aardappelketen. We zijn actief in consumptie teelt, afzet naar Retail en verwerkende industrie├źn (zowel nationaal als internationaal). Met ons schilbedrijf verwerken we consumptie aardappelen voor de Retail, Foodservice markt en de maaltijd fabrikanten.

Ter naleving van onze visie zitten we dicht op de markt en ook ons kweekprogramma is zo ingericht dat we ons optimaal kunnen inzetten om de wensen van de klant en consument in te vullen. In deze snel veranderende internationale markt met zijn toenemende vraag naar duurzame producten, zien we nieuwe uitdagingen waar we samen met diverse ketenpartners zo doeltreffend mogelijk invulling aan geven.

Middels deze digitale rassenshow hopen we zo maximaal mogelijk te kunnen voldoen aan uw wensen. Uiteraard zijn we nieuwsgierig naar uw respons, deze kunt u via het contactformulier eenvoudig naar ons toe sturen (bellen kan natuurlijk ook).

Hans Geling
Directeur Pootgoed en Consumptie
SCHAAP HOLLAND

Naar vroege serie
Naar midden-late serie
Naar biologische serie
Naar export serie
Naar demo serie

De rassen zijn geteeld bij volgende telers