Kwaliteitsbeheersing

Poldergoud staat voor kwaliteit en dat betekent voor ons dat we vanaf het poten van de aardappelen tot het bord grondig bemonsteren, controleren én bijsturen.

Dat begint voor ons bij het voorbemonsteren van de partijen tijdens de teelt. Zo kunnen we voor de oogst nog bijsturen op kwaliteit en grofte. Onze telers, teeltbegeleiders én chauffeurs zorgen tijdens de oogst, inschuren en opladen voor zo min mogelijk beschadigingen.

Bij aankomst aan de Oogstweg te Biddinghuizen worden de aardappelen eerst gecontroleerd in ons kwaliteitscentrum via een automatische tarreerlijn. Hier worden ze beoordeeld op maat, eventuele uiterlijke en innerlijke gebreken, onderwatergewicht en bak- en kookeigenschappen.

Aan de hand van de gewonnen informatie in ons kwaliteitscentrum worden de maatsorteerder, optische sorteerder en wasserij ingesteld. Hierdoor kunnen we elke partij optimaal verwerken. Hierna volgt nog een menselijke controle om de laatste minder geschikte aardappelen eruit te halen. Daarna worden ze in de door u gevraagde verpakking verwerkt.

Wij zijn in het bezit van verscheidende kwaliteitscertificaten, klik voor het origineel. Neem contact op met onze verkoopbinnendienst (v2@schaapholland.com) als u nog een certificaat mist.