Agria

De Agria is ontwikkeld als echt frietras, maar is met zijn kruimige structuur ook erg geschikt om te koken of te verwerken als puree. Hier kwamen wij ook al snel achter. Het is dan ook ons voornaamste ras in de schillerij. Wij gebruiken dit ras voor onze verse friet, kookaardappelen, snippers en kriel. En daar zijn onze klanten erg blij mee!

Door de volle smaak, langwerpige vorm en uitstekende bakkwaliteiten is dit ras over heel Europa erg populair bij de fritesspecialisten. De Agria is na het bakken mooi stevig, knapperig en erg smaakvol.

Deze Agria is echter niet zo makkelijk te telen en komt echt tot zijn recht in de Nederlandse kleigrond. Wij werken samen met een groot aantal gespecialiseerde telers die mooie grote extra smaakvolle Agria’s kunnen telen.

Wij kunnen, wanneer de oogst het toelaat, jaarrond Agria’s leveren in allerlei soorten verpakkingen. Afhankelijk van de oogst pakken we ze in van 55/+ tot 65/+. Neem contact op met één van onze accountmanagers om de mogelijkheden te horen.

Naast de Agria hebben we natuurlijk ook veel andere hele goeie rassen, zoals bijvoorbeeld het nieuwe ras Valencia. Bekijk onze assortimentspagina om het ras te vinden wat het best bij uw bedrijf past!