Agria

De Agria is een echt multifunctioneel ras. Met zijn kruimige structuur is de Agria erg geschikt om te koken, te verwerken als puree en natuurlijk te bakken als friet! Dit was ons ook niet ontgaan en het is dan ook ons voornaamste ras sinds we onze schillerij in gebruik namen. Wij gebruiken dit ras voor onze verse friet, kookaardappelen, snippers en de (mini)kriel. En daar zijn onze klanten erg blij mee!

Door de volle smaak, langwerpige vorm en uitstekende bakkwaliteiten is dit ras over heel Europa erg populair bij de fritesspecialisten en maaltijdfabrikanten. De Agria is na het bakken mooi stevig, knapperig en erg smaakvol.

De Agria komt echt tot zijn recht in de Nederlandse kleigrond, maar is niet zo makkelijk te telen. Wij werken daarom samen met een groot aantal gespecialiseerde telers die mooie grote extra smaakvolle Agria’s kunnen telen.

Naast de Agria hebben we natuurlijk ook veel andere uitstekende rassen die we verwerken, zoals bijvoorbeeld het nieuwe ras Valencia, vastkokende of biologische rassen. Neem contact op met één van onze accountmanagers om te ondervinden wat wij voor u kunnen betekenen.