Kwaliteitsbeheersing

De kwaliteitscontrole begint voor ons in het land. Wij werken uitsluitend samen met gespecialiseerde telers die hun vak verstaan. Aan de hand van regelmatige voormonsters tijdens het groeiseizoen wordt de kwaliteit en opbrengst nauwlettend in de gaten gehouden. Ons meest gebruikte ras, Agria, is namelijk niet eenvoudig te telen. Ook tijdens de oogst houden onze teeltbegeleiders en chauffeurs het rooien nauwlettend in de gaten om beschadigingen te beperken.

Eenmaal aangekomen aan de Oogstweg te Biddinghuizen gaat een monster van de vracht door het speciaal ingerichte kwaliteitscentrum. Hier worden de eigenschappen en eventuele gebreken gecontroleerd om de verwerking van de partij beter te kunnen sturen. Om hierop te kunnen inspelen wordt de optische sorteerder per partij opnieuw afgesteld. Hierna volgt nog een controle door het menselijk oog.

Vervolgens gaan de aardappelen via een lopende band naar de schillerij. Wij maken gebruik van de schilmethode “vers met het mes”. Dus géén verhitting tijdens het schillen. Hierdoor blijft de versheid en de smaak van de aardappel maximaal behouden. De geschilde aardappelen worden hierna nogmaals gecontroleerd op kwaliteit door een “elektronisch oog” op gebreken. Hierbij wordt voor elke aardappel afzonderlijk de uiteindelijke verwerking bepaalt.

Naast constante controle van de medewerker tijdens het inpakken, neemt onze kwaliteitsdienst steekproefsgewijs monsters van alle producten. Hierbij controleren ze onze wegers, of de zakken goed luchtdicht zijn, op eventuele gebreken van het product en of het product het gewenste eindresultaat heeft na de gebruiksmethode van de gebruiker.

Door op deze manier te werken voldoen wij aan verschillende kwaliteitscertificaten (klik om het origineel te openen). Neem contact op met onze verkoopbinnendienst (v2@schaapholland.com) als u nog een certificaat mist.