Kwaliteit

Kwaliteitsbeheersing bij Schaap Holland kent de volgende onderdelen.

  • Selectie
  • Keuring en beproeving
  • Certificering
  • Product ontwikkeling en vernieuwing

Onze producten worden in de gehele keten ‘van het land tot aan de klant bemonsterd. Dit houdt concreet in dat er op het veld en tijdens het rooien van de grondstof een voorbemonsteringsschema wordt gehanteerd. Dit wordt gedaan om gedurende het seizoen in de kunnen schatten welke kwaliteit en opbrengst de aardappelen hebben.

Als de partijen worden ontvangen volgt een ingangscontrole gebaseerd op de wensen van de eindgebruiker. Begin 2018 hebben wij hiervoor een volledig kwaliteitscentrum ingericht met geautomatiseerde tarreerlijn. Deze aardappelen kunnen gebruikt worden voor de kleinverpakking, het schilbedrijf, de industrie of de export. Bij de ingangscontrole wordt uiteindelijk bepaald of een partij geschikt is voor verdere verwerking.

Tijdens het productieproces worden meerdere monsters genomen en de procesparameters gecontroleerd. Het eindproduct wordt vervolgens visueel en organoleptisch beoordeeld alvorens het naar de klant gaat.  Daarnaast worden alle producten steekproefsgewijs getest volgens de bereidingswijze bij onze klanten. De kwaliteitsdienst blijft in samenwerking met de afdeling verkoop continue bezig de producten in het assortiment te verbeteren naar de eisen van onze afnemers. Hierbij is de tomeloze inzet van onze telers van groot belang.

Door deze manier van werken hebben wij verschillende certificaten in ons bezit (Klik voor het officiële certificaat). Neem contact op met onze verkoopbinnendienst (v2@schaapholland.com) als u nog een certificaat mist.